Midsommar i Åre

I onsdags åkte Danne, jag, Malva, Johan & Martin till Östersund där Danne & Johan skulle spela golftävling.
Det gick väl sådär för hela startfältet men Johan lyckades i alla fall knipa en 19:e plats, Danne behöver vi inte ens nämna :)
Jag, Martin & Malva placerade oss på en filt ovanför hål 9 så vi hade lite koll på läget! Malva skötte sig kalas & vi fick en härlig dag i solen!
 
torsdag fm tog vi en tur uppe i björnen (Åre) där det byggs för fullt - Äckligt många "stugor" (lyxhus!!) fyller berget nu! Tråkigt att Åre håller på att tappa sin charm men det var samtidigt häftigt att se alla kåkar, den ena värre än den andra! :) Vi åkte sedan vidare till Åre Golfklubb & kikade lite inför lördagens tävling! När vi ändå var där så fortsatt vi en bit för att se tennforsen - ett häftigt vattenfall!
Mot eftermiddagen var det fortfarande kanonväder så vi packade kylbagen med korv & annat småt & gott, sedan bar det iväg till Fröåtjärn där vi blev kvar till 22:30 & fiskade. Vi hade verkligen hur mysigt som helst & Malva stortrivdes!! Blev lite kortspel när vi kom hem & sedan sov alla  ovaggde (inte minst Malva)!

fredagen var det duggregn på morgonkvisten men det sprack sedan upp och blev fint, lite kyligt i luften bara men solen kom fram! Vi packade in oss i bilen & åkte upp till Fröå-gruva där det var riktigt midsommarfirande med midsommarstång & grejer - Mysigt!
Tiden gick & till middag gjorde vi en jättesmaskig "midsommar-pizza" -Hur god som helst!! :)
Blev kortspel med bland annat lite god dricka till kvällen - en lugn & mysig dag helt enkelt!

När vi vaknade på lördagen höll vi alla tummar vi hade att vi skulle slippa regn eftersom vi skulle tillbringa ett antal timmar ute på golfklubben mot eftermiddagen! Det blev inget regn så vi hade vädergudarna med oss! Jag & Malva gick med Danne & sprang mest runt i skogen & letade Dannes bollar :) Malva tyckte det var jättespännande!
Hon skötte sig galant på banan & vi är fortfarande väldigt imponerade över våran tjej! Jag & Malva klev av lite tidigare (båda blev lite trött av allt letande) men när grabbsen väl kom in så åt vi en dundergod middag & invänatde prisutdelningen. Mava sov på sin filt bakom min stol hela tiden -trött tjej!!
Johan slutade på en 2:a plats efter mycket stabilt spel - GRATTIS brorsan!! Danne lyckades på något sätt ta sig in på en 9:e plats trots mindre stabilt spel - tycker om dig ändå ;).
Martin spelade B-klassen & kom på en fantastisk 4:e plats, han vann även "Längsta Drive" - Bra kämpat grabben!  
Vill bara nämna att vi spelade kort även denna kväll där Danne faktiskt vann, det blev en lyckad kväll för oss alla!

Idag (söndag) gick jag & danne upp rätt tidigt & började plocka ihop lite grejer - vid 8:00 väckte vi Johan & Martin innan vi åkte ner på ica & köpte lite mjölk. När vi kom tillbaks hade grabbarna fortfarande inte gått upp - dom var hur trötta som helst! :) Efter lite frukost piggnade dom till & det blev en himla fart på städningen! Alla hjälptes åt & vid 10:15 satt vi i bilen på väg hem! När vi kom hem bjöd mamma på lunch ute på altanen -gott! 

Vi har haft 4 jättehärliga "bara-varit-dagar" i Åre & ser fram emot nästa sväng!

image137

image138
Östersund-Frösö GK

image139
Stugan 

image142

image143
Utsikten från balkongen

image144
Tennforsen

image145
Tennforsen

image146
Tennforsen

image147
Tennforsen- Martin till vänster & lillebror Johan till höger 

image148
Fröåtjärn 

image149
Fröåtjärn

image150
 Fröåtjärn - utsikten från grillplatsen

image151
Malva på upptäcktsfärd vid fröåtjärn

image152
Full fart framåt!

image153
Fröåtjärn

image154
Danne har fått napp men Martin får rycka in & fixa resten

image155
Malva tyckte fisken såg smaskig ut :)

image156
Midsommarafton vid Fröå-gruva

image157
Malva -världens sötaste med midsommarkrans :)

image158
Familjen samlad kring midsommarstången

image159
Åre GK

image160
Malva kopplar av på bänken

image161
Danne på hål 11

image166
Bra slag? nja..hamade ute på vänster sida :)


image162
Stugan

image163
Stugan

image164
Stugan

image165
Stugan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0