Torsdag 15 november

Idag tog jag & Malva en promme till mammas jobb, nästan iaf, vi hann inte riktigt fram men nästan!  Vi fick som tur var åka bil tillbaka hem! Malva gick "fot" nästan hela vägen & har varit rätt trött efter den promenaden, jag också!  : )

image281

Provade knäppa ett kort i mörkret uppe på skidstadion för att se om reflexen syntes - det gjorde den! :)

Onsdag 14 November


image280

Malva verkligen stortrivs ute i snön! Här har hon precis ruskat bort det mesta men hon ser nästan ut som ett snömonster : )

Måndag 12 november

I lördags var vi med valpkursgänget & tränade spår i skogen ovanför skönviksstadion! Vi hade (som vanligt) väldigt tur med vädret, några cm nysnö & några minusgrader -perfekt spårväder istället för blask & slask! Malva var jätteduktig! Mamma var med som extra-matte när jag var ute & lade spår med instruktören Åsa.
Åsa tipsade den här dagen om en slags sele eller grimma av något slag som vi kunde köpa & prova oss fram med nu när vi är i full gång med "Fot-träningen" eller helt enkelt "icke-dra". Vi svängde därför förbi Arken på väg hem från spårträningen. Efter lite utprovning av storlek betalade vi & hoppade vi in i bilen. Jäkla anamma tänkte jag om det här inte fungerar..., betalade nämligen nästan 200:- för denna "grimma"..



Igår invigde vi denna nyinförskaffade sele & herre gud vad bra det gick!! Malva drog helt plötsligt INGENTING & kunde helt plötsligt gå FOT!! Jag kan säga att den var värd varje öre!! Helt överlägset! 

Idag när jag satt & åt frukost ringde danne & tyckte vi kunde gå upp till backen o busa i snön! Jag pälsade på mig ordentligt & tog på malva sin nya sele & så bar det iväg. Halvvägs stötte vi på två ekorrar som hade hittat en massa fågelfrön i skogen - Malva & jag stod som förstenade 4 meter ifrån & ekorrarna var så inne i ätandet att dom inte märkte oss :)

  

Vi passerade backen vid södra berget, gick vidare på leden & fortsatte sedan ner mot stan för att träna lite i stadsmiljö. Malva skötte sig kalasbra & gick fot över övergångsställena & brydde sig inte om alla människor som passerade. Vi tog en sväng över clas ohlson bron & det gick också väldigt bra!
Både jag & Malva är trött efter denna förmiddag, nu ska vi vila oss i form till ikväll då vi ska iväg på valpkurs :)
-idag är jag extra stolt hundägare!

image279
Malva i bilen efter våran utflykt, observera "Stig helmer-frillan"

Lördag 3 November -SNÖ

Igår var jag, Annelie, mamma & pappa på premiären av Solstorm - Otäck film men bra! Sedan bar det hemöver där det blev en riktig mysig kväll med god middag & bland annat idol (äntligen åkte Sam ut!).
Malva fick ett tuggben som hon inte släppte ur sin mun på över nästan 3 timmar!  Kan säga att hon var alldeles full av "tuggbensklet" på tassarna, öronen & kinderna när vi vaknade i morse. Det löste vi rätt snyggt med att ge oss iväg på en promenad i snön & vips så var allt borta! Mathilde var ute & lekte i snön så henne tog vi med oss upp till skidstadion & busade -Roligt!
Det är första, eller föresten andra gången Malva ser snö & hon verkar stortrivas! Hon får riktiga glädjeryck när hon får springa fritt & sladda loss! Sedan har hon kommit på att man kan smaka på snön också, inte så tokigt! :)

image269

    

    

Torsdag 1 November

Idag har jag & Malva varit med valpkursgänget på stadsvandring för att träna valparna i olika miljöer! Bara en sådan sak att gå över "clas olsson-bron" kan vara nog så läskigt! Malva som inte är "rädd för fan själv" tog täten med något darrande ben på väg ned för trappstegen (förmodeligen för att det är hål-trappsteg så man ser rakt ner i backen) men fixade den övningen bäst av alla :) -Duktig tjej!
Nere vid hamnträdgården fick alla valpar gunga i den stora gungan i lekparken, allt för träningens skull!
Vi gick från hamnträdgården, över clas olsson-bron upp storgatan och samma väg tillbaka! Kan säga att vi  fångade mångas uppmärksamhet när vi vandrade fram som om vi ägde gatan :) Hundarna var jätteduktiga!

image258
                    Malva


Instruktören Åsa & Ipax


                                      
  Ipax, Cesar & Chanel               Dollar & Catrin                          Broträning

image263
Golden valpen Dollar är nära nu men lägger sig i protest före sista sektionen :)



RSS 2.0