Söndag 23 december

Nu är det bara en dag kvar till tomten kommer!
Malva & jag inledde morgonen med julkalendern & sedan tog vi en långtur i skogen, jättemysigt! Det var ungefär -5 grader & rätt mycket snö faktiskt, ju högre upp på berget vi kom ju mer snö & det gillar vi!

Både Malva & jag var rätt trött när vi kom tillbaka men medan hon sov passade jag på att klä granen, den blev jättefin! Malva undrade nog varför i hela friden vi ska TA IN en gran men verkar ha tagit det hela med ro.. "Ajabaja" blev det första minuterna när hon försökte ta en julgranskula i mun men sedan dess har hon faktiskt låtit den vara, iaf än så länge : )

Ikväll kommer farmor & då blir det uppesittarkväll!

GOD JUL, i förskott


image307


            
            Snöbevis                      Julgransbevis  

Lördag 22 december

Idag blev det frukost till julkalendern kl 9 & sedan gav jag & malva oss iväg på en promenad & möttes av ett inte allt för roligt väder för att vara två dagar före jul..det är på tok för varmt, all snö smälter ju bort!

Igår mötte vi en jätterolig farbror med två hundar, en ganska stor & en pytteliten iklädd en leoparddräkt med vit pälskrage : ) "Vad är det för en liten hund du har", sa jag & gubben skyndade sig att förklara att det var hans dotters hund & att han skämdes när de var ute & gick p.g.a. dräkten han behövde ha på sig för att inte frysa.. stackars krake!

Idag har vi Grovstädat för att imorgon i lugnt & ro pynta granen & fixa det sista här hemma! Malva fick ordentligt med luft & bus innan fröken löken så snällt la sig till rätta i soffan - Vilken donna! : )

Nu är det inte långt kvar till julafton, längtar!!

image304

   
Malva med full fart i skogen, hon ser nästan ut
som en ren när öronen står rakt upp & tungen hänger utanför

14 December

Både jag & Malva följer julkalendern så 07:15 imorse satt vi åter igen bänkade i soffan men sedan gick vi och slumrade ett tag till för vi var ganska trötta båda två. Det gjorde inte så mycket eftersom det var ganska kallt ute, vi väntade till temperaturen hade stigit till -8 innan vi gav oss ut i snön! Vi tog slingan i skogen så Malva kunde springa lös! Vi såg en hacke-hackspett & någon typ av Tjäder eller Orre! Den lät som ett mindre flygplan när den körde igång med vingarna..tyvärr hann jag inte ta något kort men häftig var den..Malva stod som förstenad när den kom flaxandes bakom oss : ) 

image297

image298

                  
Sista bilden är ett bevis på att Malva är svår att få med på bild när hon är ute o springer för fulla muggar : )

12 December -en dag kvar till lucia

Ni som har koll vet vad det var för dag idag..ingen rolig dag men jag är stolt över mig själv..

Malva mår bra & fortsätter att växa!
Satt igår & tittade tillbaka på bilder från i somras när vi hämtade henne & g-u-u-u-u-d vad hon har vuxit & blivit "stora tjejen"! : ) Något som är smått fantastiskt är att trots att Malva bara är 8 månader på något sätt lärt sig läsa av mig. De dagar som är mindre bra märks så tydligt på henne.. hon är som min svans & släpper mig helst inte ur sikte.. lägger sig gärna på fötterna när man ligger i soffan & är helt enkelt lugnare.. helt otroligt egentligen!
Sedan är det rätt häftigt att det märks så tydligt vem som är matte, hon lyssnar inte på någon så mycket som mig : )
Tänkte nu göra ännu en uppdatering med lite bilder..några gamla & några färska eftersom USB-sladden kommit till rätta..

                                                             
mormor & Lasses gravsten     Malva & jag hittar en näbbmus i snön     vinnaren av våran leksakskamp


                                                  
           Trött tjej                                     "Stig Helmer" Malva                            Nyvaken

image294
                                                                                 Ny "pose" med tassen


image295
Bus på Altan samtidigt som malva får syn på grannens skator

8 December

Att det var ett tag sedan nya bilder lades upp beror på att USB-sladden varit borta.. så nu gör vi en uppdatering!

Valpkursen är tråkigt men sant slut, Malva fick ett diplom & ett grisöra som "tack för den här tiden"! Vi har verkligen haft jätteroligt under kursens gång & lärt oss en hel del! Extra roligt var det dagen efter avslutningen när jag får ett mail av en av instruktörerna där det stod att jag & Malva hemskt gärna fick följa med & träna spår tillsammans med henne & hennes hunder & att "Malva är en så trevlig hund så jag hoppas verkligen att du vill fortsätta träna henne för ni kan komma långt och framförallt ha roligt tillsammans på vägen". Malva charmar många & man kan inte annat än vara enriktigt stolt matte : )

Nu i helgen är vi hundvakt åt Pepsi, Malvas favorit "farbror" nr1! Får se om han orkar med helgen! : )

image285

image283

image282

image284

Hur gulliga som helst ihop! : )

image286
 
mat-KÖ :)

image287
Tar igen sig i soffan



 


RSS 2.0