Fredag 26 oktober

Igår när jag var uppe på djurkliniken & hämtade Malvas beställda mat kunde jag inte låta bli att köpa en "id-bricka" åt min lilla älskling! Blev ett silverhundben med Malva skrivet på ena sidan & mitt mobilnummer på andra, ifall mitt lilla yrväder skulle springa bort någon gång.  Bling-bling låter det nu när vi är ute och går i skogen :)

På morgonen idag när vi var ute & gick fick Malva upp spåret av en jättestor skogsfågel.. Vi hade precis passerat tjärnen & helt plötsligt går Malva ner i sin "smygar-stil" och efter några minuter säger jag "men sluta fjanta dig nu Malva, de är ingen fågel här"..Helt plötsligt stelnar Malva till för ett kort ögonblick & slänger sig sekunden senare rakt in i skogen några meter & UPP FLYGER EN JÄTTE-FÅGEL!! Jag varken såg eller hörde att den fanns så nära men de hade Malva full koll på..haha - RÄDD är bara förnamnet på vad jag blev!  

Vad skulle jag göra utan dig Malva?! ;)

image255

image256

image257

       
     

 

Onsdag 23 oktober

Igår när vi var ute & gick uppe i elljusspåret ser jag plötsligt hur Malva tvärvänder & sträcker upp halsen (nästan som en struts) & jag hinner för ett ögonblick tänka "nu är det en björn eller varg som kommer skenandes ikapp oss.." men så var inte fallet (som tur var!!) utan istället är det en typ av förvuxen & alldeles för tjock Beagel som kommer springandes mot oss med radarutrustning runt halsen! Som tur var var vovven väldigt snäll och viftade på svansen non-stopp men det kändes ändå lite obehagligt när den bara kom springandes från ingen stans och att det inte syntes till någon ägare.. förmodligen var dom ute och jagade och så hade den stackars hunden gått vilse eller helt enkelt kanske fått vittring på Malva :) Ärligt talat så tycker man ju att man borde gå "säker" från jägare när det är markerade leder man går efter men nu vet jag inte längre..?!

Sedan blir man ju inte direkt lugnare av att det i princip varje dag står något om björnattacker och senast idag att två vargar hade ätit upp en halv hund ute i skogen.. Jag och Malva gick upp till tjärn idag & jag kan ju säga att jag aldrig hört så mycket "björnar" & "vargar" i skogen.. :)  

Vi har hittat ett perfekt "Lek-ställe" uppe på skidstadion! När vi kommer fram till de här kullarna blir Malva som galen och vet precis vad som väntar - nämligen BUS-tajm!!

Den 8 oktober började jag & Malva valpkurs så nu har vi fullt upp på måndagkvällarna! Vi går i en lagom stor grupp med 7 stycken andra valpar & helt otroligt är det 3 settrar -Malva (Gordon), Cesar (Engelsk) & Chester (irländsk) -extra kul!
I måndags skötte sig Malva fantastiskt bra och jag åkte därifrån som en riktigt stolt ägare!

image233
Trött tjej

image234
Knäpp tjej (öhh..vad gör du Malva!?)

           

       

       


image244







RSS 2.0